Fortællinger fra grundforskningens grænseland – samtaler med 25 nutidige forskere i Danmark
Dit månedlige indblik i det danske grundforskningsmiljø
Nu kan du hver måned glæde dig til at læse et nyt kapitel af Stine Falsigs Fortællinger fra Grundforskningens Grænseland. Mød hele 25 aktuelle forskere og bliv klogere på, hvorfor de beskæftiger sig med grundforskning. Første kapitel er allerede tilgængeligt.
– Leif Oxenløwe ville egentlig have været astronom. Men så fik han en underviser i laser- og atomfysik, som var så inspirerende, at han slet ikke var i tvivl om, at han ville lave bachelorprojekt i hans gruppe. Samme professor havde også et stort internationalt netværk, som var medvirkende til, at Leif Oxenløwe skrev speciale på Imperial College London, med ham som dansk vejleder.
– Hvis man har set Mowgli og slangen Kha, så forstår man den måde, jeg blev hypnotiseret af ham på. Det var næsten, som om der kom fyrværkeri ud af ham, og det at komme til London og blive revet ud fra sine vante omgivelser var fantastisk inspirerende. De har nogle af de bedste undervisere og verdens førende eksperter. Hver gang de sagde noget, kunne de samtidig perspektivere det, fordi de havde tænkt over, hvorfor det var vigtigt i en større sammenhæng.*
Sådan lyder det i første kapitel af Fortællinger fra Grundforskningens Grænseland – samtaler med 25 nutidige forskere i Danmark af Stine Falsig, der i efteråret blev udgivet i et samarbejde mellem Danmarks Grundforskningsfond og Videnskabernes Selskab. I bogen åbner intet mindre end 25 aktuelle forskere et vindue ind til deres forunderlige verden og vejen dertil og fortæller om, hvad der driver dem i arbejdet med netop deres område af grundforskningen.
Fra januar 2021 og frem vil der hver måned blive udgivet et nyt kapitel af bogen, som kan downloades og læses på Danmarks Grundforskningsfonds hjemmeside.
Klik her for at komme til hjemmesiden.
Vi lægger ud med Kapitel 1: Professor Leif Oxenløwe. Leif Oxenløwe er professor og gruppeleder ved DTU FOTONIK, Department of Photonics Engineering, og forsker i high-speed optical communications.
God læselyst.
OBS: Hvis du ikke kan vente med at læse resten, kan den samlede udgivelse bestilles på Gads Forlags webshop.
*Uddrag fra kap. 1., Fortællinger fra Grundforskningens Grænseland – samtaler med 25 nutidige forskere i Danmark, Stine Falsig, Danmarks Grundforskningsfond & Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab, 2020.