Internationale og nationale initiativer iværksat med henblik på at hjælpe forskere og studerende, som er påvirket af krigen i Ukraine.
Europa-kommissionens Horizon4Ukraine-side lister aktuelle muligheder for ukrainske forskere i igangværende EU-projekter. Se mere her.
MSCA4Ukraine støtter forskningsinstitutioner i Europa, så de kan finansiere ukrainske forskere på institutioner i EU. Læs pressemeddelelsen her.
#ScienceForUkraine har udarbejdet en rapport, hvis formål er at understøtte udarbejdelsen af støtteprogammer til ukrainske forskere. Læs rapporten ved at klikke her.
I programmet “Scholars at Risk” formidles muligheder for ophold på internationale forskningsinstitutioner. Initiativet er koordineret i et samarbejde mellem de danske universiteter.
Københavns Universitet hjælper med at forbinde de internationale forskere med danske miljøer. Kontakt de programansvarlige ved at klikke her.
I Frankrig har man oprettet støtteprogrammet “PAUSE”, som koordineres fra Collège de France. Gennem programmet kan søges økonomisk støtte til forskerophold for ukrainske forskere i Frankrig i tre måneder.
I Finland har man oprettet opholdssteder for forskere og kunstnere fra Ukraine i nød. Klik her for nærmere information.
EMBO fører en liste over forskere inden for biovidenskab (Europa med mere), som har mulighed for at ansætte forskere fra Ukraine i deres laboratorier/forskningscentre.
The Council for At-Risk Academics (Cara) tilbyder forskellige hjælpeprogrammer m.m. til udsatte forskere samt mulighed for at hjælpe/donere. Klik her for mere om deres indsats ift. Ukraine.
Europa-Kommissionen har lanceret ERA4Ukraine, en portal med relevant information til forskere på flugt om jobmuligheder inden for EU, boligmuligheder, godkendelse af eksamensbeviser m.m.